★★★★★

5 ud af 5 stjerner på Google

Knifepedia

Anvendt af kokke, du kender – omtalt i medier, du stoler på...

Knifepedia

Udviklingen af japanske knive

Når man nævner japanske køkkenknive falder manges tanker på samurai sværd de såkaldte katanaer, men der er lagt fra de sværd man brugte til at slå hinanden ihjel med for over 700 år

Læs mere »

Knivområder og karakteristika

Knivområderne og karakteristika: At snakke knive i Japan er lidt som at snakke vin i Frankrig. Der findes forskellige områder, som er kendte for deres stil af køkkenknive. Her vil jeg forsøge at

Læs mere »

Hvad betyder lag I knive?

Tilbage til Ghengis Khan Gennem tiden har der været mange myter omkring hvor damask-metoden kom fra, nogen mener Indien, andre mener bla. Syrien, noget som de fleste dog kan blive enige om er

Læs mere »

Om de forskellige ståltyper

Når man snakker stål og køkkenknive deler man som udgangspunkt stålet op i to kategorier: Rustfrit og karbon (ikke rustfrit). Traditionelt i Japan har man ofte givet stålet farvekoder for at det var

Læs mere »

Om de forskellige skæfter

Det første der lige springer i øjnene når man kigger på skæfter, er de to forskellige hovedgrupper: Vestlig/Europæisk-stil og Japansk-stil. Vestlig-stil er hvor der løber stål hele vejen ned gennem skæftet. Som man

Læs mere »

Single bevel vs double bevel

Når man bevæger sig ind i junglen af japanske knive møder man ofte ordene single bevel og double bevel og hvad betyder det egentligt? – Jo, det henviser groft sagt til kniven geometri/opbygning

Læs mere »

Hvad bruges knivene til?

De traditionelle Deba (Deba) Bruges til at filetere fisk med. Grundet den er ret tyk/bastant kan man også bruge den eneste del/hælen til at hakke igennem mindre ben og busk i fisken. Mange

Læs mere »

Om skæreteknik

Når man sliber knive på slibesten, hvilket jeg kraftigt vil opfodre til gøres enten derhjemme eller af en prof. Skaber man et mikroskopisk sæt “tænder” ud fra æggen af kniven. Derfor fungerer en

Læs mere »

Maskinlavet vs. Håndlavet

Håndlavede vs. Maskinlavede Knive: En Debat Indledning Der er meget debat om hvad der er bedst. Og specielt om det er ekstra penge værd at købe håndlavede knive. Lad mig sige det fra

Læs mere »

Europæiske vs japanske knive

Generelt kan man sige at forskellen udover hvor de naturligvis er lavet, er stålets hårdhed og opbygningen af knivene. Europæiske knive (ofte centreret omkring Tyskland og Frankrig) vil generelt være lavet i ét

Læs mere »

Om strygestål og læder

Hos Suba Knives bliver vi ofte spurgt omkring vores holdning til strygestål. Er det en god idé at bruge eller er der bedre måder at vedligeholde sine knive. – Først og fremmest vil

Læs mere »

Hvad er damaskusstål?

Der er mange teorier om hvor damaskusstålet kom fra, nogen mener Indien, nogle Syrien og andre, noget helt tredje. Fælles for dem er dog at de generelt er enige om at den sagnomspundne

Læs mere »

Om skærebrætter

Der er meget snak om hvilke materiale der er bedst til skærebrætter. Om det skal være træ og hvilken sort eller plast. Man ønsker ikke at skade knivene ved brug. Man kan generelt

Læs mere »