Gyuto knive - kokkeknive
★★★★★
5 stjerner på Google
Fantastisk smukt håndværk af Mazaki, en kniv jeg har ventet omkring 1 år på at modtage og tilbyde jer! – Super flot udført med flot tamper, lækkert rundet ryg og choil og generelt bare stor attention to detail.
Pris:
4.799 kr.
Kun 2 tilbage på lager
Kun 2 tilbage på lager
Jeg har ventet længe (ca. ét år) på at modtage disse knive og det er et fantastisk eksempel på Mazaki sans smukke arbejde! Det er også nogle knive der bla. pga den lange ventetid er udsolgt stort set overalt. – Lavet i hans yndlingsstål shirogami-2 / Hvidt-2 som er et traditionelt carbonsstål og med en kappe (cladding) af jern vil kniven få en fantastisk flot patina. Knivene jeg her kan tilbyde jer, med navnet Hon San Mai, henviser til at han selv har smedet det hårde og bløde stål fra begyndelsen, i stedet for at få det som prelaminerede barer, som man i nogle tilfælde ser. Altså endnu en understegning af Mazakis håndværk! Skæfterne er oktagonale og lavet i Magnolia og Valnød.
Mazaki er en af de få knivmagere i Japan der både smeder og sliber selv inhouse. Den unge knivmager der har taget branchen med storm laver simpelthen det hele fra sit ydmyge værksted i det nordlige Japan. Gennem mine (Steffen) gode kontakter og at jeg et pra gange har haft fornøjelsen af at møde Mazaki San, har jeg fået muligheden for at importere lidt af hans knive.
Utroligt lækker kvalitet med sans for detaljen. De er super flot tamperet, rundet i ryggen samt choil og kasumi-poleringen er super flot lavet, og overgangen fra det hårde til det bløde stål (Hagane til Jigane) fremstår super flot og “misty” Resten af kniven har kiri-migaki-finish, som jeg selv husker tilbage til med stor frustration når jeg skulle lave på værkstederne i Japan. Det er bestemt ikke nemt at gøre ordentligt og Mazaki mestre det virkeligt.
En Kiritsuke gyuto / K-tip Kokkekniv (kært barn..) på 210 mm er den mest udbredte størrelse når det kommer til Kokkeknive, og er en størrelse hvor du både vil kunne skære en steg ud samt arbejde med langt de fleste andre opgaver.
Har du lyst til at prøve kniven inden køb, er du velkommen på værkstedet til at “sparke dæk”
Bemærk venligst, at vores knive ikke tåler opvaskemaskine og bør ikke bruges på hårde emner såsom frosne ting og ben. Desuden er vores knive håndlavede, og farver på træ m.m. kan variere, men det er netop det, der gør dem unikke. Så forkæl dig selv med en japansk kniv fra vores kollektion og opgrader dit køkken med stil og funktionalitet!
Knivstype: Kiritsuke Gyuto / K-tip Gyuto
Længde: ca. 210 mm Kan dog varierer en smule da de er håndlavet.
Højde ved hæl: ca. 52 mm.
Stål: Hvidt-2 / Shiro-2 (ikke rustfrit) m. jern clad (Ikke rustfri)
Hårdhed/HrC: ca. 61-62
Finish: Kiri-Migaki (Poleret) + Super flot kasumi
Skæfte form og materiale: Okt. Magnolia og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: Ca. 200 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 5,0 mm – 1 cm fra spids: 0,5 mm
Lavet i/af: Sanjo, Niigata, Japan
Rustfri? Nej
★★★★★
5 stjerner på Google