Denne serie har været i mine drømme længe. Suba AO-Super er et eksempel på at det kan tage MANGE forsøg og MEGEN finpudsning inden jeg bliver ordentligt tilfreds. Men med vedholdenhed og nogle gode venner i DK og Japan der stod klar med et par gode råd er det ny lykkedes mig at få serien nøjagtigt som jeg drømte om. Hold fast hvor synes jeg denne nye serie er blevet TOPFED!
Dette er ikke en serie jeg kommer til at lave mange af, da jeg satte gyuto´en til salg i serien var de 4 stk jeg havde lavet udsolgt på under 3 dage, så tør ikke alt for længe. Èn af kunderne der købte gyuto har sågar sammenlignet den med nogle af de ypperste Japanske knivmageres værker.
Ao-Super er navnet på stålet som danner kernen i denne knivserie, AO Super er også kaldet Blåt-Super og er en utrolig ståltype. Den indeholer hele 1,45% Carbon hvilket gør den holder skarpheden utroligt længe. På denne serie er der lagt rustfri stål uden omkring (såkaldt cladding) og de er tynder super slankt ind så de skærer som en drøm.
Knivene er smedet af Hiroki Kobayashi i Seki, som jeg lærte at kende gennem mine år i Japan og jeg har altid været vild med hans fantastiske arbejde.
Normalt når jeg producerer på værkstedet, polerer jeg knivene op og glasblæser dem (såkaldt kasumi el. Bokashi-finish), men i dette tilfælde synes jeg også at der skulle ske noget ekstraordinært, så jeg har afsyret dem hvilket giver det mørke udtryk i kniven og lamineringslinjen/overgangen fra det bløde til det hårde stål fremstår nærmest funklende. De skal virkelig ses i virkelighen. En fryd for øjenene!
Skæfterne er lavet i Fokushima i Japan og er lavet i brændt eg også kaldet Baikoku, og jeg synes det matcher det mørke blad utroligt godt! Skæftet er 8 kantet så det passer både til højre og venstrehåndede.
Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver og træmaterialer, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover. Bestil din japanske kniv i dag og oplev ægte japansk håndværk i dit egen køkken.
Kun 2 tilbage på lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
2.399 DKK
Kun 2 tilbage på lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Petty
Længde: 135 mm
Højde ved hæl: 35 mm.
Stål: Ao-Super / Blåt-super (ikke rustfri) m. rustfri clad
Hårdhed/HrC: ca. 63 – 64
Finish: Afsyret Nashiji
Skæfte form og materiale: Okt. Baikoku / Brændt eg – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 88 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,3 mm – 1 cm fra spids: 1,1 mm
Lavet i/af: Smedet i Seki, Japan af Hiroki Kobayashi. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg, Danmark
Rustfri? Delvist
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023
Påskeferie
Jeg afholder lidt påskeferie og afsender derfor ordre bestilt 25.-29. marts, den 29/3.
God Påske!