Mange når de begiver sig ud i junglen for at finde en ny toplækker kniv til dem selv eller en gave falder over orderne Damask, Damaskus eller Suminagashi. Alle ord der beskriver det samme, nemlig stål der lagt i lag eller foldet, men oftest lagt i lag.
For mange knivmagere og knivbutikker/websites er det et ord man elsker, Damaskus, det er nemlig noget som mange har hørt og taler lige ind i mystikken omkring Japanske knive, og disse butikker synger ofte en sang omkring at knivene er nok så gode pga. de mange mange lag.
Sandheden er at kniven ikke bliver bedre jo flere lag den har, det er simpelthen æstetik. Men det har bestemt også sin berettigelse. Og hold fast hvor synes jeg selv det ser godt ud!
– Det her blev umiddelbart den mest anti-salgsagtige produkttekst jeg nogenside har lavet, men i en branche hvor der er utroligt mange buzzword og salgsgas, vil jeg hellere give folk en reel forklaring og dele min passion med jer. Det tror jeg mest på. Derfor har jeg også valgt at kalde denne serie for Sumi (kort for Suminagashi, som er det gamle, mindre kendte ord for damask) netop som en form for modsvar til alle de folk der forsøger at bilde dig ind at knive SKAL være lavet i 1000 lag osv osv.
– Jo, du får her en kniv, lavet i det rustfrie VG-10 stål som er elsket af mange knivmagere, så er den netop lavet i flere lag, damask, som giver et utroligt flot mønster og jeg har samtidigt holdt den lettet ru overflade også som jeg har poleret op. En utroligt smuk kniv, der samtidig er nem at gå til og vedligeholde.
Den har fået et skæfte af Valnød og Rosewood, som jeg også kommer på Takumi-serien og i det hele taget er det lidt en “bror” til den serie blot med det smukke damask mønster fra lagene.
Santoku er en fantastisk kniv, den har en super god størrelse hvis du synes mange knive kan være lidt intimiderende, eller du ønsker en kniv der er stor nok til langt det mest protein, og grønt, men samtidigt er en størrelse som er nem at håndtere. Ønsker du en kniv der er specielt god til de større kødstykker, ville jeg anbefale en gyuto på enten 210 mm eller 240 mm.
Santokuen er nem at arbejde med, og det er en af de former jeg selv bruger meget i køkkenet, både da jeg var kok på bla. Geranium, men også nu i hjemmekøkkenet.
Det er vigtigt at bemærke, at ingen af vores knive tåler opvaskemaskine. De bør heller ikke anvendes til at skære i hårde materialer som frosne fødevarer eller ben, da vores knive er håndlavede, og skæfterne er fremstillet af naturlige materialer, hvilket kan medføre variationer i farve og udseende.
På lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
2.399 DKK
På lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Santoku
Længde: 170 mm
Højde ved hæl: 48 mm.
Stål: VG-10 m. rustfri damask clad
Hårdhed/HrC: ca. 61
Finish: Poleret Nashiji og Damask
Skæfte form og materiale: Okt. Valnød og Rosewood– Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 145 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,5 mm – 1 cm fra spids: 0,9 mm
Lavet i/af: Seki, Japan og Frederiksberg, Danmark
Rustfri? Ja under normale forhold.
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Giv en personlig kniv i Julegave!
Koordineres i mail med Steffen på [email protected]. Pris kr. 180
Husk at vi også bytter/returnerer julegaver helt frem til 1. feb.
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023