Denne kniv er resultatet af to unge mænds passion for fantastiske knive og håndværket bag (Ja jeg kaldte lige mig selv ung:)). Jeg har gennem mine kontakter i Japan fået stablet et rigtig godt forhold til Furukawa san på benene. Han arbejder for Nigara Hamono og smeder normalt dertil. Dog er det lykkedes mig at få lov til købe nogle blade fra hans yderst kompetente hånd.
Jeg har lagt meget tid, koncentration og virkelig gjort mig umage for at tynde denne kniv ind, polere op mm. (se billeder) Så du får et ægte unikum. En knivkyndig kunde har sammenliget skæreoplevelsen af den med de utroligt populære (og meget kostbare) Jiro-knive.
Hvis det ønskes kan jeg tilsende køber lidt billeder fra smede processen fra Japan, da der desværre er max på 4 billeder på webshoppen her.
OBS: Denne er sidste af kun 3 knie jeg har lavet af denne slags, og det er uvidst om jeg kommer til at lave flere, årsagen er at jeg kun meget sjældent kan få fat i råbladene fra Furukawa san/smeden. De har stået mit hjerte nært, og kontakt mig gerne hvis der er spørgsmål eller kommentarer. – Billederne af kniven er af nøjagtigt den der er til salg.
Ginsan (også kendt som Gin-3 eller Sølv #3) er et rustfrit stål med et kulstofindhold på 1% og 14% krom. Det bevarer de karakteristiske egenskaber ved japansk kulstofstål og har en hårdhed, der minder om feks. Shirogami #2, men med den fordel, at det er rustfrit. Ginsan nem at slibe og kombinerer kulstofstålets karakter med rustfri fordele, hvilket gør det til et fremragende valg for dem, der ønsker en japansk kulstofståls kniv, der er nem at vedligeholde. Alt i alt fantastisk stål der er nemt at vedligeholde og i dette tilfælde omgivet med adskellige lag blødere stål, der fremstår utroligt smukt efter jeg har tyndet ind, poleret op, glasblæst og meget mere.
Skæftet på denne unikke kniv er oktagonalt og lavet i Ibenholt med et indlæg af aluminium og til slut sort bøffelhorn. Utroligt smukt udført og let changerende spil i det næsten sorte ibenholt. Skæftet af lavet af de utroligt dygtige skæftemagere lige ledes i Sanjo, hvor kniven også er smedet. Trods de super dygtige skæftemagere der har arbejdet på skæftet her, vil der altid være en lille kant at mærke melllem det levende træ og aluminiumen, den er ganske lille, men blot for at nævne det.
Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver hos træmaterialerne i skæfterne, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover.
Ikke på lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
5.999 DKK
Ikke på lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Gyuto
Længde: 200 mm
Højde ved hæl: 48 mm.
Stål: Gin-3 (rustfri) m. rustfri clad
Hårdhed/HrC: ca. 60-61
Finish: Poleret Damask
Skæfte form og materiale: Okt. Ibenholt, Alu og Bøffelhorn – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 163 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,4 mm – 1 cm fra spids: 1,0 mm
Lavet i/af: Smedet af Furukawa hos Nigara Hamono, Sanjo, Niigata, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg af Steffen
Rustfri? Ja under normale forhold
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Giv en personlig kniv i Julegave!
Koordineres i mail med Steffen på [email protected]. Pris kr. 180
Husk at vi også bytter/returnerer julegaver helt frem til 1. feb.
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023
Nye lækkerier & Længere levering
Jeg er i Japan fra 13/1 til 27/1, for at besøge min læremester og flere af de smede Suba Knives samarbejder med, for at arbejde på nye lækkerier til jer.
Derfor vil pakker ikke blive ekspederet så hurtigt som normalt, men vil blive afsendt 2 gange om ugen i løbet af perioden.
Jeg takker for forståelsen.
// Steffen, Suba Knives