Gyuto knive - kokkeknive

Suba x Nigara Hamono Gin-3 Gyuto 200 mm

★★★★★

5 stjerner på Google

Et venskab med grund i kærlighed til knivhåndværk er basen for denne unikke kniv.
Mit gode venskab med Furukawa San fra Nigara Hamono, har udviklet sig til at han har smedet nogle blanks /Råblade for mig. Bla denne utroligt smukke kniv lavet i rustfrit Gin-3. Et stål der er nemt at slibe, holder skarpheden længe og kræver minimal vedligehold. Godt venskab over godt håndværk, giver fantastiske knive!

Pris:

5.999 kr.

Ikke på lager

Få besked når varen er tilbage på lager

Ikke på lager

Få besked når varen er tilbage på lager

Produkt informationer
  • Vaske ægte UNIKUM!
  • Vandvittigt smukt blad og skæfte, lækre detaljer og skærer som en drøm!
  • Smuk forening af Japansk og dansk håndværk!

Denne kniv er resultatet af to unge mænds passion for fantastiske knive og håndværket bag (Ja jeg kaldte lige mig selv ung:)). Jeg har gennem mine kontakter i Japan fået stablet et rigtig godt forhold til Furukawa san på benene. Han arbejder for Nigara Hamono og smeder normalt dertil. Dog er det lykkedes mig at få lov til købe nogle blade fra hans yderst kompetente hånd.

Jeg har lagt meget tid, koncentration og virkelig gjort mig umage for at tynde denne kniv ind, polere op, rundet ryggen, choil (stykker mod ved skæfte, mod din pegefinger) mm. (se billeder) Så du får et ægte unikum. En knivkyndig kunde har sammenliget skæreoplevelsen af den med de utroligt populære (og meget kostbare) Jiro-knive.

Hvis det ønskes kan jeg tilsende køber lidt billeder fra smede processen fra Japan, da der desværre er max på 4 billeder på webshoppen her.

Kniven står mit hjerte nært, og kontakt mig gerne hvis der er spørgsmål eller kommentarer. – Billederne af kniven er af nøjagtigt den der er til salg.

GIN-3 Stål

Ginsan (også kendt som Gin-3 eller Sølv #3) er et rustfrit stål med et kulstofindhold på 1% og 14% krom. Det bevarer de karakteristiske egenskaber ved japansk kulstofstål og har en hårdhed, der minder om feks. Shirogami #2, men med den fordel, at det er rustfrit. Ginsan nem at slibe og kombinerer kulstofstålets karakter med rustfri fordele, hvilket gør det til et fremragende valg for dem, der ønsker en japansk kulstofståls kniv, der er nem at vedligeholde. Alt i alt fantastisk stål der er nemt at vedligeholde og i dette tilfælde omgivet med adskellige lag blødere stål, der fremstår utroligt smukt efter jeg har tyndet ind, poleret op, glasblæst og meget mere.

Skæfte af Oliventræ og Ibenholt

Skæftet på denne unikke kniv er oktagonalt og lavet i Oliventræ og Ibenholt. Utroligt smukt udført med godt med liv i træet som harmonerer fantastisk med damasken på bladet. Skæftet af lavet af de utroligt dygtige skæftemagere lige ledes i Sanjo, hvor kniven også er smedet.

Det Med “Småt”

Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver hos træmaterialerne i skæfterne, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover.

Knivstype: Gyuto

Længde: 200 mm

Højde ved hæl: 46 mm.

Stål: Gin-3 (rustfri) m. rustfri clad

Hårdhed/HrC:  ca. 60-61

Finish: Poleret Damask

Skæfte form og materiale: Okt. Oliventræ og Ibenholdt  – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.

Vægt i alt: ca. 160 g.

Tykkelse på blad: ryg over hæl: 2,4 mm – 1 cm fra spids: 1,0 mm

Lavet i/af: Smedet af Furukawa hos Nigara Hamono, Sanjo, Niigata, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg af Steffen

Rustfri? Ja under normale forhold

Steffen anbefaler

Anvendt af kokke, du kender – omtalt i medier, du stoler på...