Efter ca. 1 års venten har vi nu fået denne fantastiske knivserie, og de er virkelig en fornøjelse at arbejde med!
Det er meget sjældent at man ser Mazaki sans knive i Europa og da jeg (Steffen), via mine gode kontakter i Japan, fik dem tilbudt kunne jeg kun slå til. Mazaki san laver i modsætning til normen blandt Japanske knivmagere, hele processen selv, han smeder, sliber, polerer osv. selv, hvilket er meget imponerende gjort af den unge håndværker. Han arbejder alene i sit værksted og har virkelig sans for at lave knive der skærer utroligt godt.
Denne serie er lavet i det traditionelle hvidt-2 stål også kalder Shirogami-2 som er kendt for sin renhed og tager en rigtig flot og aggressiv æg. Det er også denne ståltype som Mazaki san selv foretrækker at arbejde i og som har gjort hans håndværk kendt verden over.
Ryggen og choil (delen mod skæftet) er let rundet, så der ikke er nogle kanter der gnaver mod fingrene. Overgangen mellem kernestålet og claddingen ( de omkringliggende lag) er super flot poleret op og giver en tåget, nærmest sky-agtig udseende.
Kniven her er en Kiritsuke gyuto, også kaldet K-tip gyuto, da det nok er en smule mere mundret. Med en længde på 240 mm vil den være super god til at skære større stege, fisk ol. Ligeledes hvis de store grøntsager skal ordnes er denne helt klart din ven. De hvide stål er ikke rustfrit, så forsøg så vidt muligt at holde den tør og vask den op efter brug (ligesom man jo skal med alle knive) Både kernestål og cladding kan ruste, og vil få en flot patina, tag det som et kvalitetstegn, det er først hvis kniven bliver den klassiske rød-orange rustfarve skal det fjernes med feks en polercreme.
Kniven tamper også super flot fra skæftet og ud langt ryggen, så den hele vejen bliver tyndere.
Det er vigtigt at bemærke, at ingen af vores knive tåler opvaskemaskine. De bør heller ikke anvendes til at skære i hårde materialer som frosne fødevarer eller ben, da vores knive er håndlavede, og skæfterne er fremstillet af naturlige materialer, hvilket kan medføre variationer i farve og udseende
Ikke på lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
2.699 DKK
Ikke på lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Kiritsuke Gyuto / K-tip Gyuto
Længde: 240 mm
Højde ved hæl: ca. 5,5 mm.
Stål: Hvidt-2 / Shiro-2 (ikke rustfrit) m. jern clad (Ikke rustfri)
Hårdhed/HrC: ca. 61-62
Finish: Kurouchi Nashiji
Skæfte form og materiale: Okt. Magnolia og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: Ca. 198 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 5 mm – 1 cm fra spids: 0,7 mm
Lavet i/af: Sanjo, Niigata, Japan
Rustfri? Nej
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023
Påskeferie
Jeg afholder lidt påskeferie og afsender derfor ordre bestilt 25.-29. marts, den 29/3.
God Påske!