En ny serie smedet af Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan og tyndet, slebet, poleret, indgraveret mm. af Steffen Bach.
Tokaji San har smedet knivene i det traditionelle blåt-1 stål som har et carbonindhold på 1,3 %, med andre ord får du en kniv der holder skarpheden længe og da den har en jern cladding (De omkringliggende lag) vil hele kniven få en flot patina. Både far og søn arbejder i smedjen og er meget kendte i Japan for deres utroligt gode håndværk og måde at håndtere de traditionelle ståltyper på. Specielt faren Tadayoshi er kendt for hans arbejde i Blåt-1 som disse knive.
Kniven tamper(tynder) også en smule langs ryggen fra skæftet og ud mod spidsen, noget man ofte ser på håndlavede kniv som her.
Jeg har valgt at vedligeholde den rustikke kurouchi-finish på knivens bagerste del og knivene fremstår generelt ret rå, og man kan næsten fornemme håndværket og det rå miljø de er lavet i.
Knivstypen kaldes en hakata eller Inasa, nogle vil nok også kunne finde på at kalde den for en bunka, kært barn har som sagt mange navne, og det kommer sig ofte af regionale forskelle i Japan. Denne har en længde på 210 mm som ofte også er en størrelse man ser på Gyutoer som netop er en fantastiske størrelse til langt de fleste opgaver i køkkenet.
Vi har fået fingrene i nogle super fede skæfter lavet i brændt katanje og valnød, som jeg har valgt at sætte på de flotte blade. De fremstår super flotte og lækre at holde på samtidigt med at det understøtter det rå udtryk knivene generelt har.
Ønsker du en traditionel kniv der holder skarpheden længe, skærer fantastisk og samtidigt ikke sprænger banken, så er dette et rigtig godt bud!
Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver og træmaterialer, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover. Bestil din japanske kniv i dag og oplev ægte japansk håndværk i dit egen køkken.
Kun 3 tilbage på lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
1.599 DKK
Kun 3 tilbage på lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Hataka / Inasa
Længde: 210 mm
Højde ved hæl: 45 mm.
Stål: Ao-1 / Blåt-1 m. Jern clad (ikke rustfri)
Hårdhed/HrC: ca. 62 – 63
Finish: Kurouchi
Skæfte form og materiale: Okt. Brændt kastanje og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 170 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 4,1 mm – 1 cm fra spids: 0,9 mm
Lavet i/af: Smedet af Tokaji i Tosa, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg, Danmark
Rustfri? Nej
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023
Påskeferie
Jeg afholder lidt påskeferie og afsender derfor ordre bestilt 25.-29. marts, den 29/3.
God Påske!