Gyuto knive - kokkeknive
★★★★★
5 stjerner på Google
Dansk-Japansk håndværk i smuk forening!
Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan har smedet en ny serie knive i traditionelt blåt-1 stål, med et carbonindhold på 1,3 %. Disse knive, kendt for deres lange skarphed og flotte patina, er tyndet, slebet, poleret og indgraveret af Steffen Bach. Med en rustik kurouchi-finish og skæfter af brændt kastanje og valnød, er disse knive både funktionelle og æstetisk unikke.
Hakata´en er en fantastisk allround kniv, som jeg er sikker på du vil synes om!
Pris:
1.699 kr.
Kun 2 tilbage på lager
Kun 2 tilbage på lager
En ny serie smedet af Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan og tyndet, slebet, poleret, indgraveret mm. af Steffen Bach.
Tokaji San har smedet knivene i det traditionelle blåt-1 stål som har et carbonindhold på 1,3 %, med andre ord får du en kniv der holder skarpheden længe og da den har en jern cladding (De omkringliggende lag) vil hele kniven få en flot patina. Både far og søn arbejder i smedjen og er meget kendte i Japan for deres utroligt gode håndværk og måde at håndtere de traditionelle ståltyper på. Specielt faren Tadayoshi er kendt for hans arbejde i Blåt-1 som disse knive.
Kniven tamper(tynder) også en smule langs ryggen fra skæftet og ud mod spidsen, noget man ofte ser på håndlavede kniv som her.
Jeg har valgt at vedligeholde den rustikke kurouchi-finish på knivens bagerste del og knivene fremstår generelt ret rå, og man kan næsten fornemme håndværket og det rå miljø de er lavet i.
Knivstypen kaldes en hakata eller Inasa, nogle vil nok også kunne finde på at kalde den for en bunka, kært barn har som sagt mange navne, og det kommer sig ofte af regionale forskelle i Japan. Denne har en længde på 210 mm som ofte også er en størrelse man ser på Gyutoer som netop er en fantastiske størrelse til langt de fleste opgaver i køkkenet.
Vi har fået fingrene i nogle super fede skæfter lavet i brændt katanje og valnød, som jeg har valgt at sætte på de flotte blade. De fremstår super flotte og lækre at holde på samtidigt med at det understøtter det rå udtryk knivene generelt har.
Ønsker du en traditionel kniv der holder skarpheden længe, skærer fantastisk og samtidigt ikke sprænger banken, så er dette et rigtig godt bud!
Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver og træmaterialer, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover. Bestil din japanske kniv i dag og oplev ægte japansk håndværk i dit egen køkken.
Knivstype: Hataka / Inasa
Længde: 210 mm
Højde ved hæl: 45 mm.
Stål: Ao-1 / Blåt-1 m. Jern clad (ikke rustfri)
Hårdhed/HrC: ca. 62 – 63
Finish: Kurouchi
Skæfte form og materiale: Okt. Brændt kastanje og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 170 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 4,1 mm – 1 cm fra spids: 0,9 mm
Lavet i/af: Smedet af Tokaji i Tosa, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg, Danmark
Rustfri? Nej
★★★★★
5 stjerner på Google