En ny serie smedet af Tokaji San fra Tosa på Shikoku-øen i Japan og tyndet, slebet, poleret, indgraveret mm. af Steffen Bach.
Tokaji San har smedet knivene i det traditionelle blåt-1 stål som har et carbonindhold på 1,3 %, med andre ord får du en kniv der holder skarpheden længe og da den har en jern cladding (De omkringliggende lag) vil hele kniven få en flot patina. Både far og søn arbejder i smedjen og er meget kendte i Japan for deres utroligt gode håndværk og måde at håndtere de traditionelle ståltyper på. Specielt faren Tadayoshi er kendt for hans arbejde i Blåt-1 som disse knive.
Jeg har valgt at vedligeholde den rustikke kurouchi-finish på knivens bagerste del og knivene fremstår generelt ret rå, og man kan næsten fornemme håndværket og det rå miljø de er lavet i.
Gyutoen her på 240 mm er fantastisk til hvis du f.eks. har en større steg, grønt eller lign. Med en bladlængde på 240 mm har en Gyuto tilstrækkelig længde til at tackle store stykker kød eller fisk, samtidig med at den stadig er manøvredygtig nok til mere detaljeret arbejde, som f.eks. præcis hakning af grøntsager.
Vi har fået fingrene i nogle super fede skæfter lavet i brændt katanje og valnød, som jeg har valgt at sætte på de flotte blade. De fremstår super flotte og lækre at holde på samtidigt med at det understøtter det rå udtryk knivene generelt har.
Ønsker du en traditionel kniv der holder skarpheden længe, skærer fantastisk og samtidigt ikke sprænger banken, så er dette et rigtig godt bud!
Vær dog opmærksom på, at vores knive er håndlavede og kan have variationer i farver og træmaterialer, og at de ikke bør bruges på hårde emner såsom frosne fødevarer og ben. Men hvis du passer godt på din kniv og undgår opvaskemaskinen, vil du nyde godt af dens utrolige præcision og skarphed i mange år fremover. Bestil din japanske kniv i dag og oplev ægte japansk håndværk i dit egen køkken.
På lager
Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot
1.599 DKK
På lager
100% tilfredshedsgaranti
Gratis fragt på alle knivkøb
Knivstype: Gyuto
Længde: 240 mm
Højde ved hæl: 50 mm.
Stål: Ao-1 / Blåt-1 m. Jern clad (ikke rustfri)
Hårdhed/HrC: ca. 62 – 63
Finish: Kurouchi
Skæfte form og materiale: Okt. Brændt kastanje og Valnød – Ønsker du kniven med et andet skæfte, så kontakt os, så finder vi ud af det.
Vægt i alt: ca. 190 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 4 mm – 1 cm fra spids: 0,9 mm
Lavet i/af: Smedet af Tokaji i Tosa, Japan. Tyndet, slebet, poleret mm på Frederiksberg, Danmark
Rustfri? Nej
Hold dig opdateret på vores knive, og find inspiration til optimeringen af koge kunst og gastronomiske redskaber.
På Facebook finder du vores gruppe, hvor folk med passion for gastronomi og tilhørende redskaber kan dele deres entusiasme samt gode tips og tricks.
CVR:
Betalingsmetoder
Dankort, Visa Elektron, Mastercard, Visa, Mobilepay, Apple Pay, Google Pay
Giv en personlig kniv i Julegave!
Koordineres i mail med Steffen på [email protected]. Pris kr. 180
Husk at vi også bytter/returnerer julegaver helt frem til 1. feb.
Julegave fra Suba Knives
Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug.
Værdi: Op til kr. 339 pr stk.
Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023