Yanagiba knive - sashimi knive
★★★★★
5 stjerner på Google
Når fisken er fileteret ud og ligger pænt på skærebrættet. Så er det yanagiba kniven du rækker ud efter for at skære den i mundrette stykker som f.eks. sashimi. Kniven er på grund af sit lange smalle blad fantastisk til at skære fileten ud. Du lægger blot hælen af kniven på fisken og trækker kniven igennem. På den måde undgår du at flosse det sarte fiskekød ved at file kniven frem og tilbage.
Pris:
2.399 kr.
Ikke på lager
Ikke på lager
I Japan snakker man om at man kan smage om kokken har haft skarpe knive når man spiser sashimi. Det kommer sig af at hvis kniven har været skarp og fisken skåret som beskrevet ovenfor, så vil soyaen du dypper fisken i blot coate fisken og ligge en fin hinde rundt omkring fisken. Når du lægger stykket på tungen. Vil du først smage den salte, umami rige soya og derefter den friske fisk, nøjagtigt som det var tanken. Hvorimod hvis du har filet kniven gennem fisken, måske endda brugt en sløv kniv, vil overfladen på stykkerne blive flosset og når du dypper stykket i soya vil soyaen trække ind i fisken og det hele vil blive en noget mere grødet smag. Bestemt ikke meningen, med den delikate ret.
Så vil du behandle fisken ordentligt og med respekt, så investér i en god yanagiba, hvis du fortrækker single bevel, og ellers så kig evt. på sujibiki / Slicere hvis de skal være mere allround
Kniven her har et blad på 270 mm. Den er en anelse nemmere at håndtere end 300 mm, som til gengæld er bedre til at større fileter. Du kan se den større version her
Fælles som yanagiba knive, lavet rigtigt er at de er slebet på den ene side (I dette tilfælde højre), og så er den konkav på bagsiden, hvilket gør æggen super smal og delikat. Den er lavet i det meget rene hvidt 3 stål og total håndlavet af masters i Sakai, Osaka, Japan.
Vær obs på at ingen af vores knive tåler opvaskemaskine, ej heller at blive brugt til super hårde emner såsom frosne ting, ben og anden misbrug. Pga. vores knive er håndlavede og skæfterne er natur materialer kan farver på træ m.m. variere.
Kniven her er ikke rustfri og er belagt, som man traditionelt i Sakai gør, med et tyndt lag lak. Det er for at beskytte stålet under transport og opbevaring. Ønsker du at fjerne lakken inden brug kan du bruge en blød klud og neglelakfjerner eller acetone. Du kan også blot bruge kniven og lakken vil blive slidt af. Lakken er ikke skadelig.
Knivstype: Yanagiba – Højrehåndet
Længde: 270 mm (Kniven har ikke machi) og længden kan variere en lille smule pga. håndlavet.
Stål: Hvidt 3 (ikke-rustfrit) og rustfrit clad
Hårdhed/HrC: Ca. 60
Finish: Kasumi
Skæfte form og materiale: Shinogi (D-formet) magnolia skæfte m. bøffelhorn
Vægt i alt: ca. 180 g.
Tykkelse på blad: ryg over hæl: 4,0 mm – 1 cm fra spids: 1,8 mm
Lavet i/af: Sakai, Japan
Rustfri? Nej – Så sørg for at holde den så tør som muligt og bruger du den ikke længe, så giv den evt. et tyndt lag kameliaolie eller madolie.
★★★★★
5 stjerner på Google