Når fisken er fileteret ud og ligger pænt på skærebrættet. Så er det yanagiba kniven du rækker ud efter for at skære den i mundrette stykker som f.eks. sashimi. Kniven er på grund af sit lange smalle blad fantastisk til at skære fileten ud. Du lægger blot hælen af kniven på fisken og trækker kniven igennem. På den måde undgår du at flosse det sarte fiskekød ved at file kniven frem og tilbage.

Smag knivens skarphed

I Japan snakker man om at man kan smage om kokken har haft skarpe knive når man spiser sashimi. Det kommer sig af at hvis kniven har været skarp og fisken skåret som beskrevet ovenfor, så vil soyaen du dypper fisken i blot coate fisken og ligge en film hinde rundt omkring fisken, så når du lægger stykket på tungen, først vil smage den salte, umami rige soya og derefter den friske fisk, nøjagtigt som det var tanken. Hvorimod hvis du har filet kniven gennem fisken, måske endda brugt en sløv kniv, vil overfladen på stykkerne blive flosset og når du dypper stykket i soya vil soyaen trække ind i fisken og det hele vil blive en noget mere grødet smag. Bestemt ikke meningen, med den delikate ret.

Så vil du behandle fisken ordentligt og med respekt, så investér i en god yanagiba, hvis du fortrækker single bevel, og ellers så kig evt. på sujibiki / Slicere hvis de skal være mere allround

Kniven her har et blad på 300 mm og er en fantastisk yanagiba til specielt professionelle, ønsker du en kniv der er en anelse nemmere at håndtere, så kig evt. på denne.

Fælles som yanagiba knive, lavet rigtigt er at de er slebet på den ene side (I dette tilfælde højre), og så er den konkav på bagsiden, hvilket gør æggen super smal og delikat. Den er lavet i det meget rene hvidt 3 stål og total håndlavet af masters i Sakai, Osaka, Japan.

Pas på den og få en kammerat for livet

Vær obs på at ingen af vores knive tåler opvaskemaskine. Ej heller at blive brugt til super hårde emner såsom frosne ting, ben og anden misbrug. Pga. vores knive er håndlavede og skæfterne er natur materialer kan farver på træ m.m. variere.

Kniven her er ikke rustfri og er belagt, som man traditionelt i Sakai gør, med et tyndt lag lak. Det før man for at beskytte stålet under transport og opbevaring. Ønsker du at fjerne lakken inden brug kan du bruge en blød klud og neglelakfjerner eller acetone. Du kan også blot bruge kniven og lakken vil blive slidt af. Lakken er ikke skadelig.

Suba White 3 Yanagiba Sashimi Kniv 300mm – Højre

På lager

Kun 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot

2.599 DKK

På lager

100% tilfredshedsgaranti

Gratis fragt på alle knivkøb

Ønsker du at gå fuld japansk på fisken hjemme i køkkenet, så er det en yanagiba som denne du skal række ud efter og lade glide gennem fisken. Den bruges traditionelt til sashimi og pga. opbygningen af kniven og dens skarphed får du bedre mad, klik på “læs mere” og læs forklaringen. Velbekomme.

Knivstype: Yanagiba – Højrehåndet

Længde: 300 mm (Kniven har ikke machi) og længden kan variere en lille smule pga. håndlavet.

Stål: Hvidt 3 (ikke-rustfrit) og rustfrit clad

Hårdhed/HrC: Ca. 60

Finish: Kasumi

Skæfte form og materiale: Shinogi (D-formet) magnolia skæfte m. bøffelhorn

Vægt i alt: ca. 180 g.

Tykkelse på blad: ryg over hæl: 4,0 mm – 1 cm fra spids: 1,8 mm

Lavet i/af: Sakai, Japan

Rustfri? Nej – Så sørg for at holde den så tør som muligt og bruger du den ikke længe, så giv den evt et tyndt lag kameliaolie eller madolie.

Steffen anbefaler

Du kunne også være interesseret i...

Giv en personlig kniv i Julegave!

Vi tilbyder nu indgravering af kniven på dansk eller japansk

Koordineres i mail med Steffen på [email protected]. Pris kr. 180

Husk at vi også bytter/returnerer julegaver helt frem til 1. feb.

Julegave fra Suba Knives

Få en gratis læderskede

Gælder de første 100 knivkøb

Vores julegave til dig er en knivskede i vegetabilsk garvet okselæder, lavet med en plastbelagt magnet, så de ikke ridser knivene og ikke glider af uden brug. 

Værdi: Op til kr. 339 pr stk.

Tilbuddet er gældende til og med 26/12/2023