Hos Suba Knives bliver vi ofte spurgt omkring vores holdning til strygestål. Er det en god idé at bruge eller er der bedre måder at vedligeholde sine knive.
– Først og fremmest vil vi anbefale at man sliber sine knive på flade slibesten. Samt vedligeholder knivene på en fin slibesten såsom f.eks. korn 3000, en smule finere eller på læder med en polérpasta.
Vi har selv arbejdet i køkkener og ved at der ofte kan være fuld fart på. Det er langt fra midt under aften-service at man hiver en slibesten frem og begynder at polere sine knive. Derfor anbefaler vi, hvis man står og skal bruge lidt mere skarphed fra sin kniv. Så brug et strygestål hvis ikke man har tid til andet. Dog vil en større anbefaling gå på at man f.eks. efter hver aften-service eller som minimum én gang om ugen, vedligeholder sine knive på en fin slibesten (korn 3000 eller finere). Stryger dem på en læder-buff (f.eks. et stykke okselæder limet fast på en stabil blok, så man kan stryge kniven derpå) hvis ikke de trænger så meget.
Du kan med fordel give læderet en smule polérpasta som ses på billedet nedenfor.
At slibe sine knive er lidt som at gøre et køkken rent. Sørger man for at gøre det lidt løbende er det væsentligt nemmere og kræver meget mindre arbejde. End når det først er gået helt galt.