EUROPÆISKE VS JAPANSKE KNIVE

Generelt kan man sige at forskellen udover hvor de naturligvis er lavet, er stålets hårdhed og opbygningen af knivene. Europæiske knive (ofte centreret omkring Tyskland og Frankrig) vil generelt være lavet i ét lag stål. Altså har man ikke “sandwich ”-opbygningen som man ofte bruger i Japan. Derfor er stålet også noget blødere i Europæiske knive netop for at stålet kan holde til at stå alene. Det betyder at knivene kan holde til “lidt flere tæsk” men ikke vil holde skarpheden så længe som de hårdere knive.

 

De Europæiske

 

Europæiske knive er også ofte en del tungere end japanske da de er lavet, som det man kalder “full-tang” hvilket, betyder at der løber stål helt ned gennem skæftet hvilket giver noget mere vægt hvorimod på de japanske vil man ofte kun have en tynd “tang” som man sætter skæftet på, det gør knivene lettere og mere “næse-tunge” Smag og behag.

 

De Japanske

 

De japanske vil også ofte blive lavet med stål der indeholder mere carbon i stålet. Hvilket gør at de vil holde sig skarpe længere, men også blive mere sprøde i brug. Derfor er det supervigtigt at du ikke er voldsom ved dine japanske knive.

 

Knive og biler

 

Jeg sammenligner det ofte med biler, hvis du kører på en racerbane med fri hastighed og lækker vej, så vil mange foretrække en racer af en art, men skal du i skoven på jagt, er en lav, aggressiv racer næppe det bedste. Nøjagtigt det samme med knive! Europæiske og Japanske er ofte begge fantastiske knive, dog ofte til hver deres ting.

 

Men vi elsker nu de japanske….

Påskeferie

Ordrer bestilt fra 25/3 og frem, vil blive afsendt fredag 29/3

Jeg afholder lidt påskeferie og afsender derfor ordre bestilt 25.-29. marts, den 29/3.

God Påske!